Mercimek Köftesi (Tam Ölçülü Lokum Gibi) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3.5 su bardağı su
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz (Damak zevkinize göre ayarlayın)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane (İsteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu (İsteğe bağlı)
- 5-6 kol taze soğan
- Yarım demet maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda mercimekleri haşlamak için mercimekleri güzelce yıkıyoruz ve suyu ek edip, evvel harlı daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı biçimde düzgünce pişene kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan mercimeklere tuzu ve bulguru ek edip, karıştırıyoruz ve kapağını kapatıp 15-20dk demlenmeye bırakıyoruz,.
- Bir tavada zeytinyağında ince ince doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Akabinde salçayı ek edip, devam kavuruyoruz.
- ondan sonrasında ocağın altını kapatıp, baharatlarını ek edip, karışımı demlenen bulgura ek ediyoruz,.
- Güzelce yoğuruyoruz, ince ince doğradığımız taze soğan ve maydanozlarıda ek edip karıştırıp, istediğiniz biçimde şekillendirip servis ediyoruz.