Mercimek Köftesi Çok Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 cay bardağı mercimek
- 1 cay bardağı ince bulgur köftelik
- 1.5 cay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 cay çay kaşığı karabiber
- 1 cay kaşığı pul biber
- 1 cay kaşığı isot
- 1 cay kaşığı kimyon yarım çay bardağı zeytinyağı yağı
- 1 litre su
- Bı tutam maydanoz
- 1 adet soğan
- 3 disşsarımsak
- Yarım çay bardağı su
- Limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimek ve suyu bı tencereye alın çorba kıvamına gele kadar kaynatın.
- Su az kalacak ortasında piştikten daha sonra 1cay bardağı ince bulguru ekleyin düzgünce karıştırın 10 bekletin bı sofra bezine sarın.
- daha sonra açtığınız da karıştırın bı tavaya yağ katın ve soğan küp küp doğrayın.
- Sarımsak katın güzelce karıştırın ve dirliği ölsün daha sonra salça ekleyin suyu ekleyin düzgünce karıştırın ve bütün baharatları ekleyin düzgünce karıştırın.
- Son evrede biraz bekleyin soğusun karışım maydanoz ekleyin karışımı mercimek bulgur üzerine dökün ve çiğ köfte yoğurur üzere yoğurun.
- Kıvamı tuttana kadar yoğurun daha sonra elinizde hal verin ve süslemesini maydanoz ile yaptım limon şimdiden deniyenlere afiyet olsun