Mercimek Humusu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 1-1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı mercimek ve suyu tencerede başlayın.
- Haşlanan mercimek soğuyunca öbür gereçlerle bir arada robotunuza alıp düzgünce karıştırın.
- Humusu servis tabağına alın.
- Üzerinize sos tavasında yağ kızdırıp pulbiber yağ karışımını üzerine gezdirin. Afiyet olsun.