Maş Fasulye Salatam Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
- 2-3 adet kapya biber
- 3-4 adet kornişon turşu (isteğe bağlı ben ek etmedim)
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1-2 kol maydanoz
- 1-2 kol taze soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Maş fasulyemizi sabahtan ıslatıyoruz.
- Öğleden daha sonra düdüklü tencerede 5 dak kâfi pişirip çabucak soğutup açıyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz.
- Fasulyemiz düdüklü tencerede pişirirken bir yandan yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayabilirsiniz.
- 1 adet limonumuzu sıkıyoruz içine nar ekşisini yağımızı tuzu ekliyor ve karıştırıyoruz.