Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok bu biçimde Bir Lezzet)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok bu biçimde Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kültür mantar küçük uzunluk
  • 3 tane iri uzunluk kırmızı soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 kısım maydanoz
  • Yarım kırmızı kapya biber
Yoğurdu için;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok bu biçimde Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarları yıkayın kurulayın. Büyükse ortadan ikiye kesin küçükse kesmeyin.
  2. Kırmızı soğanları piyaz formunda doğrayın.
  3. Tavayı ocağa alın ve içine yağı ek edin.
  4. Üzerine piyaz doğradığınız soğanları ek edin kısık ateşte 3 dakika soteleyin.
  5. Üzerine mantarı ek edin kısık ateşte orta ara karıştırarak 10 -15 dakika falan mantarlar yavaşça pembe olunca üzerine tuzunu kırmızı biberini ekleyin ocaktan alın. Biraz ılık olacak.
  6. Yoğurdunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi, sarımsağı ,tuzu ekleyin karıştırın.
  7. Servis tabağına yerleştirin.
  8. Üzerine sotelediğimiz mantarları eşit ölçüde dökün.
  9. Üzerine ince doğradığımız maydanozu serpin.
  10. İsteğe bağlı var ise incecik doğradığımız biberi de ekleyin. Mezemiz servise hazır.
Afiyet olsun, var ya hayli lezzetli olmuş tavsiye ederim, kızım bayıldı. ????????.

Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok bu biçimde Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst