Mantarlı Karalahana Sapı Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 demet karalahananın sapları
- 1 su bardağı haşlanmış mantar
- 1 tane kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Limon tuz kırmızı pul biber (Acı sevdiğim için acısını kullandım)
- Ağız tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Saplarımızı, yıkayıp temizleyip, tencereye alıp, haşlayalım.
- Yumuşayınca süzüp hafifçeçe sıkarak suyunu alalım, kesme tahtasında ince kıyalım.
- Kornişon turşuyu, mantarları dereotunu ince ince kıyıp, üzerine ek edelim.
- Baharatları, limonu zeytinyağı öbür bir kapta düzgünce çırpalım, salatamıza ek edip, hafifçeçe karıştıralım, salatamız hazır. Kesinlikle deneyin derim, şahane oluyor.