Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo mantar
- 10-15 tane yeşil biber
- 3 tane domates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları soyalım temizleyelim.
- Mantarları, biberleri, domatesleri ve soğanı doğrayalım.
- Biberleri ben biraz büyük doğradım.
- Soğanı ise halka halka doğradım.
- Domatesleri küp küp doğrayalım. Yağsız tavaya mantarları atalım.
- Mantarlar suyunu çekince 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
- Üzerine soğanları ve biberleri atalım.
- Hepsi kavrulunca üzerine domatesleri ek edelim.
- Domatesler suyunu çekip kıvam aldığında sotemiz olmuştur.
- Baharatlarımızı ekleyelim ve sotemizi ocaktan alalım. Servis edelim. Afiyet olsun.