Manca Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 4 adet közlenmiş kapya biber
- 3 adet yeşil acı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve kapya biberini birgün önce közleyip temizleyin ve sarı suyunun uygunca süzülmesi için süzgeçte bekletin.
- ondan sonrasında patlıcanı, kapya biber ve acı biberleri küçük küçük doğrayın, kuru soğanı yarım ay formunda ince ince doğrayın.
- Sarımsakları ezin, maydanozu kıyın, hepsini büyükçe bir kabın içine alın.
- Üzerine sirke, zeytinyağı ve damak tadınıza bakılırsa tuzunu atıp güzelce karıştırın.
- Sirkeli mancayı servis edebilirsiniz, afiyetler olsun.