Makarna Salatası (oldukca Kalabalık Partiler İçin) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 paket minik boyutta makarna
- 5 kg yoğurt
- 1 bardak mayonez
- 4 adet patates
- 3 adet havuç
- 2 kase bezelye
- 7 tane kornişon turşu
- 1 demet dere otu
- 5 diş sarımsak
- 1 kase konserve mısır
- Dilerseniz 1 kase sosis ( kullanmadım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel havuç patates ve bezelyeyi haşlayıp küp küp doğrayın.
- Makarnaları bol suda haşlayın ( haşlama suyuna sıvı yağ ve tuz eklemeyi unutmayın).
- Bir yandan yoğurt mayonez ve sarımsağı hazırlayın.
- Dere otunu ince doğrayın.
- Kornişon turşu minik küp halinde doğrayın.
- Hazırlayıp doğradığınız gereçleri yoğurt ile buluşturun.
- Kaynamış makarnayı süzün ve soğumasını bekleyin.
- Soğuduğundan emin olduğunuzda makarnanızı hazırlamış olduğunuz materyallerin içine ekleyip karıştırın.
- Kornişon tuzlu olduğundan makarnanın haşlama tuzu haricinde tuz kullanmayın.