Lokanta Yöntemi Acılı Ezme Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük soğan
- 1 kapya biber
- 3 sivri biber
- 4 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan, sarımsak, kapya biber ve sivri biberleri makiniçin geçirin, domatesleri ek edin.
- Makineyi 2. kademede 30 saniye çalıştırın karışımı bir süzgece alın 15 dakika suyunun çıkmasını bekleyin.
- Karıştırma kabına 2 yemek kaşığı salçayı tuz, kırmızı biber ve naneyi ek edin, yarım çay bardağı zeytinyağini da ek edin, karıştırın ezmemiz hazır afiyet olsun.
- Küçük kavanozlara koyun, dolapta koruma edin (Benim eşim biber salçası, sumak ve nar ekşisi yemiyor koymadım istek eden 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı sumak bir yemek kaşığı nar ekşisi ekleyebilir)