Lokanta Yolu Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanımızı soyalım ve dörde bölelim.
- Yeşil ve kırmızı biberlerimizi yıkayıp doğrayalım.
- Ardından soğan, yeşil biberi ,kırmızı biberimizi ve sarımsakları rondoya alıp uygunca çekelim.
- Ardından kabuğunu soyduğumuz domatesleri doğrayalar rondoya ekleyelim 10 saniye kadar yeniden rondoyu çalıştıralım.
- Elle ettiğimiz karışımın suyunu süzmek için süzgece alalım ve yaklaşık 10 dakika bekletelim.
- Ardından karıştırma kabına alalım ve üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz, kuru nane, pul biber, sumak, tuz, ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce karıştırdıktan daha sonra servis tabağına alalım.
- Üzerine maydanoz serpelim ve limon dilimiyle servis edelim afiyet olsun.