Limonlu Kızarmış Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 büyük patates
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Pul biber
- 4-5 kol maydanoz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Kızartma tenceresine sıvı yağı koyun .
- Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın .
- hemen sonrasında yıkayıp süzün .
- Kızdırılmış olan yağın içine atıp kızartın.
- Kızaran patatesleri başka bir tabağa alın.
- sonrasındasında yıkanmış ve içi temizlenmiş küp küp doğranmış olan biberleri de ek edip onları da hafifçeçe kızartın .
- Yeterince kızardıktan daha sonra onları da bir tabağa alın.
- Genişçe bir kapta biber ve patatesleri birleştirin.
- Üzerine tuz, pul biber, yarım limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip uygunca karıştırın .
- Servis tabağına alıp afiyetle tüketebilirsiniz şayet limonlu seviyorsanız arttırabilirsiniz şimdiden afiyet olsun