Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 3 adet salatalık turşusu
- 10 yemek kaşığı hazır garnitür
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1,5-2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Yarım demet dereotu
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı ister haşlayın ister buharda pişirin, ancak epey yumuşak olmayacak biçimde.
- Soğumuş karnabaharı küçük modüllere ayırın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın ve karnabaharın üzerine ek edin.
- Olağanda hazır garnitür hiç kullanmam fakat bugün acılı yetim vardı, mecbur aldım.
- Garnitür kullanmak istemeyenler için 1 küçük haşlanmış havuç,1 küçük haşlanmış patatesi küp küp doğrayın ve yarım su bardağı kadar haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
- Dereotunu ince doğrayıp, salata gereçlerin üzerine ek edelim, haşlanmış mısır, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve süzme yoğurt. Hepsini hoş karıştıralım.
- Süzme yoğurt katı gelirse ben turşu suyundan kullanıp açtırıyorum yoğurdu, bir fikir olarak belirtmek istedim. Bütün gereçleri karıştırdıktan daha sonra salata servise hazır.