Lezzetli Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 6 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 6 su bardağı su
- 2 çay bardağı zeytinyağ/sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon isteğe göre pulbiber
- Yarım limon
- Yarım çay bardağından biraz fazla nar ekşisi
- 5 yada 6 yaprak nane yada 1,5 tatlı kaşığı nane
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yaprak marul
- Taze soğan
- Dereotu
- Maydonoz
- 1 adet salatalık
- 3 adet domates
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 1 çay bardağı zeytinyağı ile 2 adet soğanı güzelce kavuruyoruz.
- Soğan kavrulurken baharatlarını ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
- Akabinde derin bir kabın içerisine kısırı ve suyu ekleyip üzerini kapatarak şişmesi için bırakıyoruz.
- Marul, taze soğan, dereotu, maydanoz ve domatesi minik minik doğruyoruz(burada kıymetli olan şey domatesi öbür gereçler ile çabucak karıştırmıyoruz ki suyu çıkmasın ve cıvık olmasın diye)
- Şişen kısırımızın içerisine domates hariç tüm materyalleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Akabinde domatesi de ekleyip kaşık yardımı ile karıştırıyoruz ve kısırımız servise hazır.