Lezzeti Şahane Havuçlu Nuraniye Salatası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Lezzeti Şahane Havuçlu Nuraniye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 orta uzunluk sakız kabak
- 2 orta uzunluk havuç
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı pirinç (100 ml)
- 2 su bardağı su (pirinçi haşlamak için)
- 4-5 kısım taze soğan ince kıyılmış
- Yarım demet dereotu ince kıyılmış
- 1 çorba kasesi süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkanmış pirinçin üzerine su ek edip haşlayın.
- Piştikten daha sonra süzerek soğuk sudan geçirin.
- Kabak ve havucu rendeleyip kabağın suyunu uygunca sıkın.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip havuç ve kabakları suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerine taze soğanı ekleyin bir kaç çevirip soğuması için ocaktan alın.
- Soğuyan salatayı kaseye aktarın.
- Üzerine haşlanmış pirinç, dereotu, tuz ve çırpılmış sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Yoğurdu kıvamına göre ekleyin.
- Hazırladığınız salatayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Servis tabağına alın üzerine zeytinyağı gezdirin.
Lezzeti Şahane Havuçlu Nuraniye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı