Leonardo'nun karbondan arındırma ve iklim eylemi konusundaki kararlılığı devam ediyor

VividLol

New member
“İklim Eylemi için Leonardo” İklim eylemi konusundaki kararlılığımızı tüm paydaşlarla, şirketin iklim değişikliğiyle bağlantılı riskleri ve fırsatları nasıl değerlendirdiği ve izlediğine dair bilgilerle birlikte paylaşmak için doğduk. İklimle İlgili Mali Açıklama Çalışma Grubu (TCFD) standardını, karbondan arındırma girişimlerinin yanı sıra, hem üretim süreçlerinde hem de sürdürülebilir ürün ve çözümlerin yaratılmasında kullanmaktadır.

Leonardo'nun iklim stratejisi, onaylanan hedefler doğrultusunda Bilime Dayalı Hedef girişimi (SBTi), çevresel ve iklim parametrelerini dikkate alan yatırım ve finansal planlama kararlarıyla desteklenmekte ve çift hat üzerinde yapılanmaktadır.

Bir yandan girişimlerle işle ilgili süreçleri karbondan arındırmakbenzeri DÜŞMAN Pomigliano d'Arco ve Nola sahalarını dönüştürmeyi amaçlayan proje akıllı fabrikalar gövde üretimine uygulanan otomasyon ve dijitalleştirme sistemleri aracılığıyla.

Öte yandan, yaratım yoluyla olanak sağlayan ürünler ve çözümler sürdürülebilirlikle ilgili konularla ilgili olarak Küresel İzleme Dünyanın, iklimin ve büyük altyapıların sağlığını değerlendirmek ve doğası gereği verimli olabilen, yani kullanımları sırasında çevresel etki açısından önemli faydalar elde edebilen ürün ve çözümlerin geliştirilmesi, örneğin sanal eğitim kullanılan sistemler, helikopterler SAF (Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları) veya tasarım yoluyla dijital ikizler.

Son dört yılda Leonardo, operasyonel verimlilik ve diğer karbondan arındırma eylemleri yoluyla doğrudan ve dolaylı emisyonların (Kapsam 1 ve Kapsam 2) %40'ından fazlasını azalttı. Kapsam 3 emisyonlarıyla ilgili olarak şirket, hem tedarik zincirinden kaynaklanan emisyonların azaltılması hem de düşük karbonlu ürün ve çözümlerin geliştirilmesi konusundaki kararlılığını güçlendirdi.