‘Lastik çocuk’ Deniz, Balkan Şampiyonası’ndan ikili madalya ile döndü

Podhani

Global Mod
Global Mod
İzmir’in Menderes ilçesi bakılırsace Mahallesi’nde yaşayan mesken bayanı Şengül Öztürk (42) ile elektrik formeni Recep Öztürk’ün (43) birinci çocukları His Öztürk’ten (18) daha sonra dünyaya gelen oğulları Deniz Öztürk, jimnastikteki başarısıyla 12 yaşında ulusal formayı giymeyi başardı. 3 yıldır büyük disiplinle idmanlarını sürdüren Öztürk, okullar ortası İzmir ve Türkiye şampiyonasının akabinde 5-6 Kasım’da İstanbul’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda elde ettiği derecelerle gururlandırdı. 2019’da tanıştığı jimnastik sporunu hayli seven, 144 santimetre uzunluğunda ve 34 kilo tartısındaki Deniz Öztürk, 7’nci sınıftayım. Haftada 6 gün idmanım var. 3’er saat çalışıyorum. Tatillerde çift idmanım var. Her gün okul çıkışında Bornova’ya kendi imkanlarımla gidiyorum. 9 yaşından beri bu türlü çalışıyorum. Canım kimi vakit arkadaşlarımla oyun oynamak istese de başarmak için daha fazla çalışmalıyım. Spor yapmayı fazlaca seviyorum dedi.

‘HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU’

İstanbul’da yapılan Aerobik Cimnastik Balkan Şampiyonası’nda büyük heyecan yaşadığını anlatan Deniz Öztürk, Çok heyecanlıydım. Eşimle hayli çalıştım. Yarışta çiftler olarak ikinci, kadro olarak 12-14 yaş kategorisinde birinci oldum. Bundan daha sonraki gayem; dünya şampiyonluğu. Birinci olunca epeyce memnun oldum. Herkes beni söylemiş oldukleriyle epeyce memnun etti. Kendimi ekrandan izleyince de keyifli oluyorum. Spora daima devam edeceğim, bırakmayacağım. Hasta olduğumda idmanlara gidemesem de güzelleşince daha fazlaca çalışıp eksiklerimi tamamlıyorum diye konuştu.

‘ÖZ İNANÇLI OLDUĞUNU GÖSTERDİ’

Deniz ile 1 yıldır hayli çalıştıklarını lisana getiren Ulusal Grup Antrenörü Ayşıl Karasu (23) da bu muvaffakiyetin kendilerini gururlandırdığını belirterek, Balkan Şampiyonası, uzun yıllardır aerobikte yapılmıyordu. Uzun yıllar daha sonra birinci defa yapıldı. 12-14 yaş kategorisindeki birfazlaca çocuk öncesinde ulusal gruba giremiyordu. Federasyondan bu biçimde bir dayanak görmek epeyce hoş. 12 yaşındaki bir çocuğun ulusal formayı giyebilmesi, yurt haricindeki müsabakaya başlaması, bu sayede gayelerini belirlemesi; hayli kıymetli. Bu fırsatı verenlere teşekkür ederiz dedi.

İzmir grubundan ulusal kadroya 9 sportmen, 1 antrenör olarak gittiklerini kaydeden Karasu, Balkan Şampiyonası’ndaki hakem ve antrenörlerin Türkiye’deki yetenekli çocukları görme bahtı bulduğuna dikkat çekerek, O ortamda performans sunması, büyük bir öz itimat gerektiriyor. Jimnastik biraz daha dışarı dönük bir branş. Podyumda milyonlarca insan onu izliyor. İleride epey büyük bir avantajı var diye konuştu.

‘BAŞARI SIKINTI ELDE EDİLİYOR’

Anne Şengül Öztürk ise Deniz’in jimnastiği epeyce sevdiğini ve hiç zorlanmadan çalışmaya devam ettiğini lisana getirerek, Spora 9 yaşında başladı. Tüm sporların altyapısı, jimnastik olduğu için bu biçimde başlayalım istedik. Çok sevince bu kolda ilerledik. İstanbul’da oğlumu izleyince hissettiğim hisler tanım edilemez. Çok gurur verici. Oranın ortamı büsbütün farklı. Başarısı çalışmasına bağlı. Kendi istemese olmaz. Okuldan çıkıyoruz, kimi vakit 4 araç değiştirerek gidiyoruz. İdman dönüşü yorgun oluyor lakin ödevlerini yapmak zorunda. Muvaffakiyet sıkıntı elde ediliyor. Bunun o da farkında dedi.

DHA
 
Üst