Labneli Salatalıklı Patates Ezmesi (Ferah Meze)

Podhani

Global Mod
Global Mod
Labneli Salatalıklı Patates Ezmesi (Ferah Meze) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 tane patates
  • 2 tane orta uzunluk suyu sıkılmış salatalık
  • 1 tane havuç
  • Bir ölçü maydonoz yahut dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu:

  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da zeytinyağı
Labneli Salatalıklı Patates Ezmesi (Ferah Meze) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesler soyularak haşlanır.
  2. Salatalık ve havuç rendelenir.
  3. Salatalığın suyu sıkılır.
  4. Havuç canlı eklenir ya da yavaşça yağda sotelenir.
  5. Patatesler çatalla ezilir ve içine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı ya da biraz zeytinyağı eklenir.
  6. Patates, havuç ve salatalık kaba alınır.
  7. Üzerine kıyılmış maydonoz, tuz ve baharatlar eklenir.
  8. Sosu için labne peyniri, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve limon suyu karıştırılır.
  9. Sos patatesli karışıma eklenerek harmanlanır ve servis edilir.Afiyet olsun ????.
Labneli Salatalıklı Patates Ezmesi (Ferah Meze) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst