Harika Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Kusursuz Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 2 bağ yeşil soğan
- 4-5 adet kornişon turşu
- 5 yaprak marul
- 2 adet iri domates
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 adet sıkılmış limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Kuru nane
- Kimyon
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sumak
- Tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru kapaklı geniş bir kaba koyup üzerine sıcak su ek edip kapağı kapattım ve 15-20 dakika dinlendirdim.
- Bulgur dinlenirken kuru soğanı minik minik doğradım.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları kısık ateşte kavurdum,kavrulan soğanın üzerine salçaları,tuzu ve baharatları ek edip 2 dakika kavurduktan daha sonra bulgura ek edip güzelce karıştırdım ve soğumaya bıraktım.
- O sırada sebzelerin hepsini yıkayıp genişçe bir kaba küçük küçük doğradım ve bulgurun üzerine ek ettim.
- Son olarak nar ekşisi,sumak ve limon suyunda ek ederek karıştırdıktan daha sonra 1 saat dinlendirdikten daha sonra servis yaptım.
Kusursuz Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı