Kusursuz Kısır Tanımı

Podhani

Global Mod
Global Mod
Harika Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 2 bağ yeşil soğan
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 5 yaprak marul
  • 2 adet iri domates
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 adet sıkılmış limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Kusursuz Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bulguru kapaklı geniş bir kaba koyup üzerine sıcak su ek edip kapağı kapattım ve 15-20 dakika dinlendirdim.
  2. Bulgur dinlenirken kuru soğanı minik minik doğradım.
  3. Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları kısık ateşte kavurdum,kavrulan soğanın üzerine salçaları,tuzu ve baharatları ek edip 2 dakika kavurduktan daha sonra bulgura ek edip güzelce karıştırdım ve soğumaya bıraktım.
  4. O sırada sebzelerin hepsini yıkayıp genişçe bir kaba küçük küçük doğradım ve bulgurun üzerine ek ettim.
  5. Son olarak nar ekşisi,sumak ve limon suyunda ek ederek karıştırdıktan daha sonra 1 saat dinlendirdikten daha sonra servis yaptım.
Afiyet olsun ????.

Kusursuz Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst