Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 su bardağı kuskus
- 3 su bardağı su
- Maydanoz
- Kapya biber konservesi (2 adet ) biber
- 1 kutu mısır
- Dereotu
- Yeşil soğan
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Limon
- İsteğe nazaran ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı su kaynatılarak kuskus eklenir ve biraz tuz atılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Diğer tarafta biber, maydanoz, dereotu, soğan doğranır ve mısır eklenir.
- Sosu için; 1 tatlı kaşığı tuz, nar ekşisi, limon, zeytin yağı karıştırılır.
- Pişen kuskuslar bir kaseye alınır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kuskusların üzerine doğradığımız materyaller eklenip, sosu da dökülerek karıştırılır. Afiyet olsun.