Kurutulmuş Taze Fasulye Mezesi ️ Tanımı İçin Malzemeler
Fasulyeyi haşlamak için
Not EkleTarifi Yazdır
Fasulyeyi haşlamak için
- 2 avuç dolusu (2 su bardağı) kurutulmuş taze fasulye
- 2 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 avuç dolusu kıyılmış ceviz içi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 5-6 adet kurutulmuş atom biber
- 1 tatlı kaşığı acı toz biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu kaynanaya bırakın, kaynayınca tuzu ve fasulyeyi ekleyip en az yarım saat kaynatın. Kaynadıktan daha sonra fasulyeyi süzün.
- Süzme yoğurt, olağan yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu bir kaba alın. Fasulyeleri ekleyip düzgünce karıştırın.
- Karışımı servis tabağına yayın.
- Toz biber hariç tüm sos materyallerini ocağa alın.
- İyice kızdıktan daha sonra toz biberi ekleyin ve kapatın.
- Bol cevizli sosu servis tabağına aldığınız karışıma gezdirin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.