Kuru Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet beyaz soğan
- 1 adet kırmızı soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam dereotu
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru soğanları piyazlık doğruyoruz (hilal ay şeklinde).
- Tavaya sıvı yağ koyup ocağa alıyoruz, altını yakıyoruz.
- Soğanları tavaya alıp üzerine bir tutam tuz ve yaklaşık 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ediyoruz.
- Biraz kavurup ince doğranmış sarımsağı da ekleyip karamelize bir manzara elde edene kadar soğanı kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından soğuması için ocaktan alıyoruz.
- Süzme yoğurt, mayonez, ünce kıyılmış dereotu ve biraz tuzu karıştırıyoruz.
- Soğumuş kavrulmuş soğanlarımızı ek ediyoruz, karıştırıyoruz ve üzerine bir daha biraz dereotu serpip soğuk olarak servis ediyoruz.