Kuru Sebzelerle Yoğurtlu Salata Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 küçük kase kuru patlıcan
- 1 küçük kase kuru biber
- 1 küçük kase kuru kabak
- 2 orta uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru sebzeler yumuşayana kadar suda pişirilir.
- çabucak sonrasında suyu süzülür ve doğranır.
- Tavaya aldığımız zeytinyağında yemeklik doğranan soğan güzelce kavrulur, biber salçası ve salçanın tuz durumuna nazaran ek tuz eği yapılır.
- Üzerine doğradığımız kuru sebzeler eklenir,.
- 1-2 dakika daha birlikte kavrulur.
- Servis tabağına aldıktan daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Pul biber serptikten daha sonra servis edilir. Her öğüne uygun, hem kolay tıpkı vakitte lokum üzere bir lezzet….Afiyet olsun.