Kuru Sebzelerden Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba sizlere lezzetli ve pratik bir meze tanımı bırakıyorum buraya ???? kurutulmuş sebzeleriniz var ise kesinlikle denemelisiniz.
- Yarım su bardağı kutulmuş patlıcan
- Yarım su bardağı kurutulmuş biber
- Yarım su bardağı kurutulmuş domates
- 1 ortaboy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tozbiberi
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba sizlere lezzetli ve pratik bir meze tanımı bırakıyorum buraya ???? kurutulmuş sebzeleriniz var ise kesinlikle denemelisiniz.
- Birinci evvel sebzelerimizi 10 dk haşlayalım.
- Bir tavaya sıvı yağ ile küp doğranmış soğanlar eklenir ve sotelenir.
- Sotelenen soğanların üzerine salçalar eklenir ve kavrulur.
- Haşlanan sebzeler süzülür ve tavaya ek edilir. 2-3 dk kavrulur sıcak su ve tuz eklenir.
- Su uygunca çekinceye kadar kavuralım.
- daha sonra servis tabağına alalım.
- Başka bir kasede süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenir uygunca karıştırılır.
- Sebzelerin üzerine yoğur eklenir.
- Tereyağı küçük bir tavada eritilir üzerine toz biberi eklenir ve son olarak mezemizin üzerine sostan dökülür. Afiyet olsun ????.