Kuru Patlıcan Mantısı Bu Lezzeti Denemelisiniz Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 su bardağı dilimlenmiş kuru patlıcan
- 5 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 100 gram kıyma
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle genişçe bir tencerenin ortasında suyumuzu kaynatalım.
- Tuzumuzu da ekleyip patlıcanları haşlamak için tencereye bırakalım.
- Orta ateşte orta ara karıştırıp bütün patlıcanların yumuşamasını sağlayalım.
- Yumuşayan patlıcanlar bir süzgece alalım süzülmesini sağlayalım.
- Öbür yandan tavamıza yağımızı alıp ısınınca patlıcanlarımızı bikaç dakika kavuralım.
- Soğumaya alalım kıymamızı öteki bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ile kavuralım.
- Sosumuzu içine tuzumuzu ,sarımsak tozumuzu alıp karıştıralım ve patlıcanlarımızı sosumuzun içine ekleyip karıştıralım.
- Tabaklayalım.
- Üzerine kıymamızı ve kızdırmış olduğumuz yağın içine pul biber ekleyip ateşten alıp patlıcanlarımızın üstüne gezdirelim, servise hazır.