Kumpir (Güveçte) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 orta uzunluk patates
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 5 dilim sosis (Sıvı yağ ve salça ile kavruluyor)
- Mısır
- Siyah zeytin
- Ketçap
- Mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 6 orta uzunluk patateslerimizi güzelce haşlayalım ve sıcağı çıkmadan kaşar peynirlerini rendeleyelim.
- Patates ve kaşar peynirini homejen bir biçimde ezip içerisine baharatları karıştırıp evvelde az bir sıvı yağ ile yağladığımız güveçlerimize alalım.
- Üzerlerine salça ile kavurduğumuz sosislerimizi mısırımızı ekleyelim. Dilerseniz kornişon turşu vs. Üzere sevdiğiniz tüm gereçleri ekleyebiliriniz.
- Evvelce 180 derece ısıttığımız fırında bu türlü 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Müddetin sonunda üzerlerine kaşar peyniri rendeleyip fırınımızı kapatıyoruz bu sıcaklık hem kaşar peynirinin erimesini hemde sert bir kıvamda olmasını engelleyecektir.
- Güveçte kumpirimiz hazır. Ketçap ve mayonezle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????????.