Kumpir (Evde İstediğiniz Materyal İle) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 büyük uzunluk patates
- 6 tatlı kaşığı tereyağı (Patates sayısına bakılırsa)
- 150 gram kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 5-6 yemek kaşığı mayonez
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- Yarım kavanoz garnitür
- Mor lahana turşusu
- 1 er küçük kase yeşil- siyah zeytin
- Tuz
- Ketçap
- Mayonez
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkayıp kurulayın. Fırını 230 dereceye ayarlayıp, ısınmasını bekleyin. Isınınca fırın ızgarasını orta rafın bir altına koyun ve patatesleri ızgaraya yerleştirin. İsterseniz alüminyum folyoya sarabilirsiniz yanmaması için.
- Patatesler pişerken içine ekleyeceğimiz materyalleri hazırlayalım. Yoğurdu ve mayonezi karıştırma kabına alın. Garnitürü, mısırı doğradığınız turşuyu ekleyin biraz tuz ekleyip karıştırın. Mor lahana turşusu var ise bir kaba alın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Bir kaba alın. Kaşar peyniri rendeleyin.
- Patatesler pişince hiç beklemeden sıcakken ortasından bıçakla yarıya kadar kesin. 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı dolusu kadar kaşar peyniri ekleyin. Tuz ekleyip, çatalla ezerek gereçlerin patatesle karışmasını sağlayın.
- Karıştıktan daha sonra üzerini biraz düzleyin ve yoğurtlu garnitürden 3 yemek kaşığı ekleyin üzerine lahana turşusu, zeytin yeniden mısır ekleyin. Son olarak ketçap mayonez sıkıp servis yapabilirsiniz. ????.