Kornişon Turşulu Kırmızı Pancar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 tane kırmızı pancar
- 1 tane küçük kuru soğan
- 5-6 tane kornişon turşu
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı pancarı temizleyip rendeledim.
- Tavaya zeytinyağı ekleyip ince ince doğradığım soğanı pembeleşene kadar kavurdum.
- Üzerine rendelediğim pancarı ve tuzu ek edip pancarlar yumuşayana kadar soteledim. (5 dk kadar).
- Soğuması için kaseye alıp beklettim.
- Sosu için bir kasede yoğurt,mayonez,karabiber,sarımsak,zeytinyağı ve tuzu yeterlice karıştırdım.
- Soğuyan pancarın üzerine rendelenmiş turşu ve sosu ek edip güzelce harmanladım.
- Servis tabağına alıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz ile tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun