Kore Metodu Lahana Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 küçük lahananın yarısı
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- Maydanoz
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke yoksa elma sirkeside olur
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu yahut 2 diş sarımsak
- Yarım limonsuyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına ince kıyılmış lahana, rendelenmiş havuç ve yarım ay formunda doğradığımız soğan ekliyoruz.
- Üzerine şeker ve tuzu ekleyip, elimizle ovuyoruz. bu türlü 20-25 dakika kadar bekletiyoruz.
- Suyunu biraz salmış olacak o suyu elimizle sıkıyoruz.
- Üzerine ince kesilmiş kapya biberi, ince kıyılmış maydanozu, sirkeyi, zeytinyağı, baharatları, limon suyunu ekleyip, hepsini güzelce karıştırıyoruz. Dolapta en az 1 saat bekletiyoruz.
- -Turşu tadında salatamızı servis edip afiyetle yiyiyoruz????.