Kolay Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı ince bulgur
- Yaklaşık 2.5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet limon suyu
- 6 kısım taze soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip karıştırın akabinde 2. 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
- Bulgurlar şiştikten daha sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
- Bir tabakta 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı zeytin yağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Şişen bulgurların üzerine döküp karıştırın.
- Son olarak doğradığınız 6 kısım taze soğanı ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan daha sonra istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet bal olsun.