Köz Patlıcanlı Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 orta uzunluk patlıcan
- 1/2 (yarım) tavukgöğsü
- 3 diş sarımsak
- Yeterince yoğurt
- Tuz
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı ( 25 gram )
- 1 adet yufka
- Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel yufkayı düz bir yere serin.
- 4 kenarından keserek mümkün olduğunca kare bir form elde edin.
- Kareyi de 4 e kesip kestiğiniz kesimlere fırça ile su sürün.
- Ardından vakit kaybetmeden uzun kenarlardan sıkıca rulo yapın.
- Rulonun açılmaması için birleşme yerlerini yeterlice ıslatın.
- Bu 4 ruloyu derin dondurucuya kaldırın.
- Orta uzunluk bir tencerede tavukgöğsünü haşlayın.
- Soğuyunca suyun ortasından çıkarıp didikleyin.
- Patlıcanları yıkayıp közleyin. ( ateş mangalı ya da ) közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun.
- Küçük küpler halinde doğrayın.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- İçine doğranmış köz patlıcanları ekleyip 1-2 dakika çevirin ve soğuması için bir kenara alın.
- Çukur bir kapta sulu olmayan yoğurdu, mayonezi, sarımsak rendesini ve tuzu karıştırın.
- Üzerine tavuk etlerini ve sotelenmiş köz patlıcanı ek edin.
- Çok fazla ezmeden dikkatlice karıştırın ve servis tabağına alıp buzdolabına kaldırın.
- Servis yapmadan 5 – 10 dakika evvel derin dondurucudan ruloları çıkarın.
- 1-2 parmak genişliğinde kesip sıvı yağda kızartın.
- Soğur soğumaz salatanızın üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.