Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi

Podhani

Global Mod
Global Mod
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 4 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bostan patlıcan ve kapya biberi közleyin.
  2. Közledikten daha sonra kabuklarını soyarak temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
  4. 4 diş sarımsak ekleyerek soteleyin.
  5. ondan sonrasında köz patlıcan ve kapya biberini ekleyin.
  6. Pulbiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ekleyerek 5 dk soteleyin.
  7. Son olarak sos tavasında tereyağı ve kırmızı toz biber karışımıyla bir sos hazırlayın.
  8. Mezeyi servis tabağına aldıktan daha sonra sosunuzu dökün. Afiyet olsun ????.
Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst