Köz Domatesli Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 20 kadar çeri domates
- 2 adet kırmızı soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz karabiber
- Zeytin yağı
- 3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı labne peyniri
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Kahvaltıya, yada meze olarak denemeniz gereken epey lezzetli bir tanım.
- ilk vakit içinderda bir borcama yada fırın kabına yıkanmış çeri domatesleri alalım.
- Soğanları fotodaki üzere doğrayıp onuda ek edelim ve soyulmuş sarımsak dişlerinide ekleyin.
- Üzerine çokça zeytin yağı gezdirelim.
- Közlenmesi için yaklaşık yarım saat 200 derecede fırına verin (fırından fırına değişir).
- Bir kaba yoğurt ve başka gereçleri alayım ve karıştıralım.
- Pişen domateslerin üzerine tuz karabiber serpelim ve birinci sıcaklığının gitmesini bekleyelim.
- Servis tabağımıza evvel yoğurtdan alalım.
- hemen sonrasında da pişen domatesleri soğanları sarımsakları ve sosunu yayalım üzerine.
- Ekmeği bana bana yersiniz.