Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet közlenmiş biber
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 kutu konserve mısır
- 1 kutu konserve bezelye
- 1 adet havuç
- 4 adet kornişon turşu
- Birkaç yaprak marul
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (Süzme yoğurt kullanmazsanız 5 yemek kaşığı mayonez)
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Çok az tuz
- Yasemin hanım marul yerine taze soğan kullanmıştı siz istediğinizi tercih edebilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Kapya biberler yıkanarak suları süzülür ve üzerlerine bıçak ile bir kaç delikler açarak fırın tepsisine koyun 220 derece evvelde ısıtılmış fırında 25 dakika közleyin.
- Patatesleri ortadan bölün ve kabuklarını soymadan biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın süzün ve kabuklarını soyarak soğuması için bekletin.
- Közlenen biberler fırından alınır kabuğunu kolay soymak için üzerlerini poşet ile örtün ve çabucak hemen sıcakken kabuklarını soyun bekletmeyin soğuyunca soymakta fazlaca zorlanırsınız.
- Kabuklarını soyulan kapya biberler küçük küçük doğranır( közlenirken sulandıklarından sularını süzülmesi için süzgece koydum)
- Uygun bir kaba birer kutu konserve mısır, konserve bezelye, birkaç yaprak ince doğranmış marul, küçük doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş havuç, küp doğranmış haşlanmış patates koyulur.
- Üzerine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve hayli az tuz ek edilerek yavaşça patatesleri ezmeden karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun