Köz Biberli Turşu Yada Meze Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kilo kırmızı biber
- 7 diş sarımsak yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Damak tadınıza bakılırsa tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle biberlerimizi közlüyoruz ben meskende fırında közledim.
- ondan sonrasında biberleri jülyen doğrayıp büyük bir kasenin içine alıyoruz.
- sonrasındasında maydanozları ve sarımsakları doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz.
- En son yağ tuz ve sirkeyi ekleyip karıştırıp yarım saat bekliyoruz.
- daha sonra tekrar yeterlice karıştırıp kavanozlara hisse edip ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklıyoruz afiyet olsun