Köz Biberli Meze Soğuk Başlangıç Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 1 paket krem peynir ( 175 gram )
- 1/4 (çeyrek) kalıp beyaz peynir ( yaklaşık 50-60 gram kadar )
- 1 avuç yabani sarımsak, yahut 1 diş sarımsak
- 1 avuç ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
- 1 tatlı kaşığı baharatlı sebzeli çeşni vegeta (veya tuz)
- Karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yıkadığımız biberleri yağsız ızgara tavaya alalım ve yanını güzelce közleyelim.
- Bu süreci fırında yahut airfyer da da yapabilirsiniz.
- Közlenen biberlerin kabuğunu soyalım ve kabaca doğrayalım.
- Miksere biberleri, cevizi, beyaz peyniri ve krem peyniri atalım ve güzelce mikserden geçirelim.
- Akabinde yabani sarımsağı yahut 1 diş sarımsağı, sirkeyi, zeytinyağı ve baharatları da ekleyelim ve mikserden bir daha geçirelim.
- Mezemiz hazır. Bir saklama kabına boşaltalım ve buzdolabında koruma edelim.
- Dilediğiniz vakit çıkartıp ekmek eşliğinde yiyebilirisiniz. Soğudukça kıvam alacaktır. Kesinlikle deneyin derim????