Köz Biberli Havuç Salatası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg havuç
- 4 5 adet kapya biber közlenmiş
- Turşu 7 -8 adet
- İsteye göre semizotu
- İsteye nazaran yeşil soğan
- İsteye göre dereotu
- Konserve mısır bir kase
- İki su bardağı yoğurt
- İki yemek kaşığı mayonez
- İsteye bakılırsa tuz
- Yoğurt mayonez salatanın oranına göre ayarla az az dök
- Sıvı yağ
- Ceviz içi
- Bir tatlı kaşığı toz biber
- İsteğe göre susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçları rendeleyip tavaya alın ve üzerine sıvı yağ ekleyip havuçlar biraz yumuşayana kadar kavurun.
- Kavurduğunuz havuçları karıştırma kabına alın.
- Üzerine minik doğranmış materyalleri ekleyip karıştırın.
- Yoğurt sos için olan materyalleri farklı bir kasede karıştırıp salata üzerine ekleyin ve karıştırın.
- Üzeri için küçük bir tavaya sıvı yağ ekleyin üzerine cevizleri ekleyin.
- Cevizler yavaşça kavrulunca üzerine toz biberi ekleyip ocağı kapatın.
- En son üzerine cevizli yağı ekleyip daha sonra servis edin.
AFİYET OLSUN ????