Köz Biberli Havuç Mezesi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 küçük közlemiş biber
- 6-7 kornişon turşu
- Tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
- 1 çay bardağı yavaşça kırılmış ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlar rendelenir. Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağı yavaşça kızınca havuçlar konur güzelce kavrulur.
- Soğuyan havuçlara közlenmiş ince doğranmış biber ve turşu da eklenip, karıştırılır.
- Farklı bir kapta yoğurt mayonez ve sarımsak karıştırılıp havuç karışımına eklenir, servis kabına alınır.
- Küçük bir tavada kızan yağa cevizle eklenir biraz kavrulur daha sonra toz pulbiber eklenir yavaşça kavrulunca ocağı kapatalım.
- Servis kabına aldığımız karışımımıza cevizli sosu döküp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.