Köz Biber Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5 kg kırmızı biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı iri salamura tuz
- Yarım çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- Maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı biberleri yağlayıp evvelde ısıtılmış 200 derece fanlı ayarda ortada çevirerek közlüyoruz.
- Közlenen biberlerin kolay soyulabilmesi için poşet içerisine alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra kabuklarını soyarak çekirdeklerini de temizleyip iri iri doğruyoruz.
- Konserveyi biber ve ortalarına sarımsak gelecek biçimde dolduruyoruz.
- En üstüne maydanozu da ekleyip sirke, tuz, su, şeker karışımını döküyoruz ve kavanozun kapağını kapatıyoruz.
- Kavanoz kapağının tutması için kaynar suda kavanozlar 10 dk boyunca kaynatılır ve kapak yeniden sıkılıp aykırı çevrilir.
- Bir gece bu türlü bekledikten daha sonra serin yerde koruma edilir.