Köpolu Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 tane iri uzunluk patlıcan
- 4 tane yeşil biber
- 4 tane sulu domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 kısım maydanoz
- Kızartmak için sıvı yağ
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 kol taze sarımsak yoksa 2 diş olağan sarımsak
- 2 kısım taze nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanı evvel alacalı soyalım küçük kareler halinde keselim.
- Tuzlu suda bir 5 dakika bekletelim acısı çıksın.
- sonrasındasında yıkayıp kurulayalım biberleri de yıkayalım yuvarlak keselim tavayı ocağa alın.
- Üzerine yağı ek edin evvel patlıcanları kızartalım.
- ondan sonrasında biberleri kızartalım bir kenarda dursun domateslerin kabuğunu soyun incecik doğrayın.
- Tavayı ocağa alın.
- Üzerine 5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin içine doğradığınız domatesleri ek edelim kısık ateşte bir 10 dakika domatesleri soteleyin.
- Tuzunu ekleyin ocağın altını kapatın.
- İçine kızarttığımız patlıcanları biberleri ek edelim karıştıralım.
- ondan sonrasında geniş bir kabın içine yoğurdu, mayonezi ,tuzu ince doğradığınız naneyi ,sarımsağı ekleyin karıştırın.
- Servis tabağına yoğurdu düzgün bir biçimde yayın.
- Üzerine patlıcanlı biberli karışımı ekleyin.
- Üzerine incecik doğradınız maydanozu serpin mezeniz servise hazır. Afiyet olsun.