Kızartma Salatası

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kızartma Salatası Tanımı İçin Gereçler

  • 3 küp küp doğranmış patates
  • 3 doğranmış havuç
  • 1 çiçeklerine ayrılmış brokoli
  • 3 küp küp doğranmış patlıcan
  • 2 kaba karelere doğranmış kapya biber
  • Kabak, karnabahar ve her türlü kızartmaya uygun zerzevat eklenebilir
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 sıkılmış limon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (Kuru yahut taze)
  • Kızartma yağı
Kızartma Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sırasıyla patates, havuç, patlıcan, biber ve brokoli renk alana kadar kızartılır. Kızarttıktan daha sonra yağı süzülsün diye peçetenin üstüne alınır. Sıcakken tuzlanır. Soğumaya bırakılır.
  2. 2 limonun suyu ve salça bir kaseye alınır. Salça eriyene kadar karıştırılır.
  3. Ezilmiş sarımsaklar, damak tadına nazaran tuz (Dikkat, zerzevatları tuzladık bile, salçanızda tuzluysa, sosa tuz koymayın) karabiber eklenir ve karıştırılır.
  4. Yağını akıtmış sebzeler servis tabağına alınır ve üstüne hazırlanmış olan sos dökülür. Maydanoz eklenir Ve sosun heryere bulaşacağı biçimde karştırılır.
  5. Bu salatayı yazın yaptığınız vakit taze maydanozla ve taze sarımsakları doğrayıp en son sosla birlikte eklemenizi önerirİm.
  6. Daha taze bir tadı oluyor. Ayrıyetten yazın taze nane de eklenebilir.
  7. Servis etmedilk evvel jelatinleyip 2 saat dinlendirirseniz, salata sosunu çekmiş olacaktır. Daha hoş olur. Afiyet olsun.
Kızartma Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst