Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yada 4 kol yeşil soğan
  • 3 yaprak marul
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Tuz
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Bulguru ıslatmak için;

  • 2 kase sıcak su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce bulguru ıslatalım o sırada kuru soğanı küp küp doğrayalım ve kavuralım.
  2. sonrasındasında salça ve baharatları ekleyip kavuralım ve bulgura ekleyelim.
  3. Doğradığımız yeşillikler ve sarımsağı ekleyelim, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst