Kısır

Podhani

Global Mod
Global Mod
Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı esmer köftelik bulgur
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • Küçük uzunluk soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı acı isot
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 15 kol maydanoz
  • 5 kısım taze soğan
  • 6 yaprak kıvırcık (Olmasada olur ben koymadım)
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Yediğiniz tüm kısır tanımlarını unutun. Daima bu tarifle yapacağınıza eminim.

  1. Öncelikle bulgurumuzu kaynar su ile ıslatalım.
  2. Üzerini örtelim.
  3. Yeşilliklerimizi yıkayalım.
  4. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda yavaşça pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Salçayı ve baharatları kavuralım.
  6. Şişen bulgurların üzerine salçalı karışımı dökelim. Ufak ufak doğranmış yeşillikler,nar ekşisi limon, rendelenmiş havucu ekleyelim.
  7. Güzelce karıştıralım.
  8. Üzerine nar ekşisi ile servis edelim. Acı sevmeyenler,damak tadlarına bakılırsa acı baharatları azaltabilir. Afiyet bal şeker şifa olsun efendim.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst