Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Yediğiniz tüm kısır tanımlarını unutun. Daima bu tarifle yapacağınıza eminim.
- 1.5 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 1 su bardağı su
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- Küçük uzunluk soğan
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı acı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 15 kol maydanoz
- 5 kısım taze soğan
- 6 yaprak kıvırcık (Olmasada olur ben koymadım)
Not EkleTarifi Yazdır
Yediğiniz tüm kısır tanımlarını unutun. Daima bu tarifle yapacağınıza eminim.
- Öncelikle bulgurumuzu kaynar su ile ıslatalım.
- Üzerini örtelim.
- Yeşilliklerimizi yıkayalım.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda yavaşça pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı ve baharatları kavuralım.
- Şişen bulgurların üzerine salçalı karışımı dökelim. Ufak ufak doğranmış yeşillikler,nar ekşisi limon, rendelenmiş havucu ekleyelim.
- Güzelce karıştıralım.
- Üzerine nar ekşisi ile servis edelim. Acı sevmeyenler,damak tadlarına bakılırsa acı baharatları azaltabilir. Afiyet bal şeker şifa olsun efendim.