Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2,5 su bardağı ince bulgur (450g)
- 2 bardak sıcak su (500ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağı (120ml)
- Yarım su bardağı nar eksisi (60ml)
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 4 tatlı kaşığı nane
- 1 küçük kase marul
- 4-5 kısım yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limon
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içine ince bulguru koyun.
- Üzerine sıcak suyu gezdirin ve karıştırın.
- Bir tavada ince doğranmış soğanı sıvı yağı ile kavurun.
- Ardından salçaları ek edin.
- 1 dakika daha kavurup baharatları ekleyip karıştırın.
- Karışımı suyunu çeken bulgurların üzerine döküp güzelce birleştirin.
- daha sonra ince doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nane ve marulu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Son olarak nar eksisini ve limon suyunu ekleyin.
- İsteğe nazaran üzerine biraz zeytin yağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun