Kısır Tanımı İçin Malzemeler
İç malzemesi için;
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 çay bardağı ince bulgur
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı salça sıvı yağ
İç malzemesi için;
- Yarım bağ maydanoz
- 4 kısım taze nane
- Yarım domates
- 1 adet salatalık
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulguru 1 çay bardağı sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatıyoruz bulgur kapatırken soğan ve salçayı sıvı yağda pişiriyoruz.
- daha sonrasında tüm iç gerecini yıkayıp, ince ince doğruyoruz kabaran bulgurun içine evvel salçalı soğanı ve baharatlarını ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- daha sonra tüm iç malzemeyi ekleyip, üzerine yarım limon suyunu ekleyip harmanlıyoruz. Afiyet olsun.