Kısır Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı kaynar su
- Yarım demet maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 5 kol taze soğan
- 3 yaprak kıvırcık
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 tane limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
- 7 türlü baharat
- Sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı bulguru 3 su bardağı kaynar su ile ıslat ağzını kapat dinlensin.
- Ayrı bir yerde de yeşillikleri ve domates salatalığı ince ince doğra bulgur ılıyınca salçalarini ve baharatlarını ekleyelim.
- Yarım su bardağı ılık su ile yoğur kalan gereçleri ekle sıvı yağ ekle yeterlice karıştır afiyet olsun.