Kısır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️1 su bardağı ince bulgur
- ️1 su bardağı sıcak su
- ️1 küçük soğan
- ️3-4 yaprak marul
- ️1 tutam maydanoz
- ️1 dolu tatlı kaşığı salça
- ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️Domates
- ️Limon
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu bir kaba alıp, içerisine sıcak suyunu dökelim ve üzerini kapatalım bulgurlarımız suyunu çeksin.
- Akabinde soğanlarımızı küp küp doğrayıp, yağda kavuralım ve çabucak gerisinden salçamızı ekleyelim, güzelce kavuralım.
- Kavrulma süreci bittikten daha sonra suyunu çeken bulgurumuzun üzerine ekleyip, güzelce karıştıralım.
- Son olarakta içerisine ince ince doğranmış marul, maydanoz, minik domatesler, tuz ve limon ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Dilerseniz içerisi sizler damak tadınıza nazaran baharatlar ve materyaller ekleyebilirsiniz.