Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet küçük marul
- Yarım demet taze soğan
- 5-6 kısım taze nane
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin ve geniş bir kaba ince bulgurumuzu koyup üzerine sıcak suyu gezdirip karıştıralım.
- Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış soğanı ve kapya biberi zeytinyağda kavuralım.
- Salçaları da ek edip 1 dakika daha kavurup baharatları ekleyip karıştıralım.
- Suyunu çekip şişen bulgurlarımızın üzerine döküp yeterlice karıştıralım.
- Üzerine incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nane ve marul ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Son olarak nar ekşi ve limonu da ek edelim.
- Yarım çay bardağı daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.Deneyen herkese afiyet olsun ????.