Kısır Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 çay bardağı ince beyaz bulgur
- 1 adet soğan
- 1 tane domates
- 4-5 yaprak marul
- 2 tutam maydanoz
- 2-3 kol yeşil soğan
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- İsot(tercihe bağlı)
- 1 tane limon
- Nar ekşisi
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru bi kaba alıp yeteri kadar sıcak su ekliyoruz fazlaca cıvık olmasın.
- sonrasındasında karıştırıp üzerini kapatıyoruz.25 dk kadar dinlensin.
- ondan sonrasında soğanı küçük küçük doğrayıp 2 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz.
- Üzerine salçaları ekliyoruz biraz daha kavurup baharatları ekliyoruz.
- Altını kapatıyoruz ılısın biraz.
- Domatesleri de ufak ufak doğruyoruz.
- Maydanoz ve marulu ince ince kıyıyoruz.
- birinci vakit içinderda bulgura soğanı ve yarım bardak zeytin yağını koyuyoruz karıştırıyoruz.
- Üzerine geri kalanları ve limonu ekliyoruz ,karıştırıp tabağa koyuyoruz .
- Üzerine isteğe bakılırsa nar ekşisi ekleyebilirsiniz.