Kısır Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 çay bardağı bulgur
- 2.5 su bardağı su
- 2 adet sarımsak
- 1 kaşık tepeleme domates salçası
- 1 kaşık tepeleme biner salçası
- 2 yaprak marul
- 2 adet yeşil soğan
- Maydanoz
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur üzerine, sıcak suyu koyup tencerenin ağzını kapatın ve yaklaşık yarım saat yani suyu büsbütün çekene kadar demlendirin.
- O sırada bir tencereye soğanı alıp pembeleşinceye kadar pişirin.
- İçine sarımsağı koyup karıştırın ve salça ile kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.
- Kısır suyunu çektiyse 1 yahut 2 çay kaşığı tuz ek edin.
- Hazırladığımız salça sosunu sıcak biçimdeyken (soğuduysa biraz ısıtıp kısırın içine ek edin) kısırın içine koyup karıştırın.
- İçine ince kıydığımız maydanoz, marul ve yeşil soğanı ek edin.